dimarts, 12 de juliol del 2011

Solidaritat amb la Secció Sindical de CNT a l'Ajuntament d'Olot

CRONOLOGIA I EXPLICACIÓ DEL CONFLICTE
El maig de 2010 som acomiadats dos treballadors de l’Escola Taller pertanyent a l’Ajuntament d’Olot. Un dels companys portava gairebé 10 anys treballant per l’ajuntament i l’altre 5. Amb tot, pretenien acomiadar-nos procedentment pagant-nos 8.000 € i 800 € respectivament. Cal dir que l’Ajuntament al·lega per acomiadar-nos que les Escoles Taller han desaparegut ja que la Generalitat les ha substituït per un altre programa amb un nom diferent però amb els mateixos objectius i destinat al mateix tipus d’alumnes. Per tant, nosaltres pensem que podríem haver continuat treballant en el nou curs o en altres llocs de treball a l’Ajuntament.
Els nostres contractes eren per obra i servei però després de tant de temps haurien d’haver estat indefinits. Malgrat tot, com que ens feien estar períodes a l’atur entremig o firmar baixes voluntàries entre un curs i l’altre el jutge no ens ha concedit tota l’antiguitat. Un company ha aconseguit una antiguitat de 6 anys i l’altre de dos.
Dels tres treballadors que érem, curiosament hem estat acomiadat els dos de la CNT, a l’altre li han continuat donant feines en altres departaments de l’Ajuntament i, de fet, encara hi treballa.
El 20 d’abril de 2011 es dicta sentència i guanyem la improcedència (45 dies per any treballat) a més, al considerar a un dels dos companys com a delegat sindical se li aplica un article de l’Estatut dels Treballadors que permet que sigui el treballador que esculli entre la readmissió i els diners. El treballador opta per la readmissió i així ho fem saber a l’ajuntament encara abans de les eleccions municipals.
L’ajuntament, encara del PSC, veient que ha perdut el judici decideix recórrer al TSJC per allargar el procés. Nosaltres esperem a moure res perquè després de les eleccions amb el canvi de govern creiem que hi haurà un canvi d’actitud i que és possible que retirin el recurs presentat.
Desgraciadament amb el nou equip de govern les coses no han millorat. Es neguen a readmetre el company al·legant que la feina que feia ja no existeix i ens van fent perdre el temps. Divendres passat el company delegat de la Secció Sindical s’havia de reunir amb el regidor i la cap de personal a l’ajuntament però, després de citar-lo ells, només va poder parlar amb la cap de personal ja que el regidor s’havia “oblidat” d’apuntar-ho a l’agenda. O sigui que se’ns ha acabat la paciència.
Mentre esperem que es resolgui el recurs i la nostra petició d’execució provisional de la sentència iniciem des d’ara mateix una campanya per la readmissió del company i per la retirada del recurs.
En moments de crisi com aquests sembla mentida com l’Ajuntament d’Olot es gasta els diners de tots/es per destinar-los a un procés judicial que ja ha perdut i que ha servit per demostrar que els treballadors afectats teníem la raó i la justícia de part nostre. De moment ja han perdut uns 70.000 € que pagarem entre tots i totes…
Des de la Secció Sindical de la CNT a l’Ajuntament d’Olot no permetrem que continuïn aquests abusos contra els nostres companys i seguirem la lluita dins l’Ajuntament i al carrer per defensar els llocs de treball.
ACTUALITZACIÓ PERMANENT DEL CONFLICTE:
  1. Conflicte obert amb l’Ajuntament d’Olot
  2. Accions per la readmissió a l’Ajuntament d’Olot

DOCUMENTACIÓ (cliqueu per visualitzar la informació):
  • Els diners que l’Ajuntament ha hagut de dipositar al jutjat (de moment): Diners

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada